Παναγιώτα Δρακοπούλου

Ψυχολογος - Ειδικη Παιδαγωγος

Η Παναγιώτα Δρακοπούλου είναι Ψυχολόγος- Ειδική Παιδαγωγός, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολίτικων Επιστήμων.

Έχει μετεκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική. Παρουσίασε επιστημονική μελέτη με θέμα: “Θετική Νοηματοδότηση Ζωής σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού”, στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας Φοιτητών της ΕΛ.ΨΕ.

Έχει παρακολουθήσει διάφορες επιμορφώσεις και εξειδικευμένα σεμινάρια πάνω στις μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠΥ, εκπαίδευση, οικογενειακή ψυχοθεραπεία, εξαρτίσεις και ψυχολογία της υγείας. Έχει συμμετάσχει στο Αthens Science Festival με το 3Dlexia Workshop με τίτλο: “A Journey into holistic augmented reality learning”, που οργανώθηκε από το University Research Institute of Applied Communication, το I love dyslexia και το EcoKTΗMA.

Έχει βραβευτεί, ως μέλος επιστημονικής ομάδας, στο διαγωνισμό Εφαρμοσμένης Έρευνας και Τεχνολογίας, που διοργανώνεται από τον ΣΕΒ και Εurobank, “Η Ελλάδα Καινοτομεί”. Έχει υπάρξει επιστημονικός συνεργάτης σε κέντρα ειδικής διαπαιδαγώγησης. Εργάζεται στο τμήμα Σχολικών Ψυχολόγων – Ειδικών Παιδαγωγών των εκπαιδευτηρίων “Κωστέα – Γείτονα”, είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου και από το 2012 αναλαμβάνει περιστατικά ως Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια.

Στοιχεία Επικοινωνίας

pdrakopoulou@themindmapschool.gr