Η Ομάδα μας

Παναγιώτα Δρακοπούλου

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ - ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ

Η Παναγιώτα Δρακοπούλου είναι Ψυχολόγος- Ειδική Παιδαγωγός, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολίτικων Επιστήμων.
Έχει μετεκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική. Παρουσίασε επιστημονική μελέτη με θέμα: “Θετική Νοηματοδότηση Ζωής σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού”, στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας Φοιτητών της ΕΛ.ΨΕ.
Έχει παρακολουθήσει διάφορες επιμορφώσεις και εξειδικευμένα σεμινάρια πάνω στις μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠΥ, εκπαίδευση, οικογενειακή ψυχοθεραπεία, εξαρτίσεις και ψυχολογία της υγείας. Έχει συμμετάσχει στο Αthens Science Festival με το 3Dlexia Workshop με τίτλο: “A Journey into holistic augmented reality learning”, που οργανώθηκε από το University Research Institute of Applied Communication, το I love dyslexia και το EcoKTΗMA.
Έχει βραβευτεί, ως μέλος επιστημονικής ομάδας, στο διαγωνισμό Εφαρμοσμένης Έρευνας και Τεχνολογίας, που διοργανώνεται από τον ΣΕΒ και Εurobank, “Η Ελλάδα Καινοτομεί”. Έχει υπάρξει επιστημονικός συνεργάτης σε κέντρα ειδικής διαπαιδαγώγησης. Εργάζεται στο τμήμα Σχολικών Ψυχολόγων – Ειδικών Παιδαγωγών των εκπαιδευτηρίων “Κωστέα – Γείτονα”, είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου και από το 2012 αναλαμβάνει περιστατικά ως Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια.

Στοιχεία Επικοινωνίας

pdrakopoulou@themindmapschool.gr

Ελισάβετ Κεχαγιά

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ - EΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ

Η Ελισάβετ Κεχαγιά είναι ειδική παιδαγωγός-καθηγήτρια Αγγλικών εξειδικευμένη στις μαθησιακές δυσκολίες (Δυσλεξία, ΔΕΠ-Υ, Συναισθηματικές/Συμπεριφορικές δυσκολίες) ή – όπως η ίδια τονίζει- στις μαθησιακές διαφορετικότητες.

Έχει εργαστεί σε διάφορα σχολεία της Μεγάλης Βρετανίας ως υπεύθυνη σχεδιασμού και εφαρμογής της διαφοροποιημένης διδασκαλίας σε τυπικά σχολεία, έχει υπάρξει αξιολογήτρια μαθησιακών δυσκολιών στο Chinbook center (UK), Σύμβουλος αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης στο West Midland Organization (UK) καθώς και εισηγήτρια σε διεθνή συνέδρια.

Στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, έχει σχεδιάσει και εφαρμόσει το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα δεξιοτήτων μελέτης σε International Baccalaureate μαθητές στα Εκπαιδευτήρια “Κωστέα-Γείτονα”, ενώ σε συνεργασία με την περιφέρεια και το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδεύει Καθηγητές Αγγλικών του Δημοσίου στην διαφοροποιημένη διδασκαλία Αγγλικών.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ekechagia@themindmapschool.gr

Έφη Κουτράκη

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ - EΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ

Η Κουτράκη Έφη είναι καθηγήτρια Aγγλικών – Eιδική Παιδαγωγός. Αρίστευσε στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έλαβε την μεταπτυχιακή της εξειδίκευση στις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στο Πανεπιστήμιο του Nottingham. Στη συνέχεια έλαβε δεύτερο μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο με γνωστικό αντικείμενο Teaching English to Students of Other Languages.

Από το 2004 έχει εργαστεί ως καθηγήτρια Αγγλικών – Ειδική παιδαγωγός σε δημόσια τυπικά και ειδικά δημοτικά σχολεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Βρετανία, στο ΚΕΑΤ (Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας), στο ειδικό ΕΠΑΛ Αχαρνών και στο ειδικό ΕΠΑΛ Χαλκίδος. Εργάστηκε εθελοντικά στο Aspley Wood School ως υπεύθυνη σχεδιασμού και εφαρμογής εξατομικευμένων προγραμμάτων σε παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Το 2011, έλαβε μέρος εθελοντικά στα Special Olympics, προσφέροντας υπηρεσίες στους αθλητές και σε όλους τους συμμετέχοντες σε διάφορους τομείς πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις προπονήσεις και τις αγωνιστικές δραστηριότητες. Τέλος, συμμετείχε σε ελληνικό ερευνητικό πρόγραμμα με θέμα την ανάπτυξη υλικού για την καλλιέργεια των στρατηγικών κατανόησης κειμένου στην αγγλική γλώσσα από μαθητές με δυσλεξία, δημοσιεύοντας τα αποτελέσματα της έρευνάς της στο διεθνές περιοδικό Ιnternational Journal of Language and Linguistics.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ekoutraki@themindmapschool.gr